Nieuws

tijsMvR & Partners werft jaarlijks een aantal jonge consultants die interesse hebben in de digitale transitie bij de overheid. Hoogopgeleide professionals die belangstelling hebben voor nieuwe ontwikkelingen en zich verder willen ontwikkelen als consultant. In dit interview praten we met Tijs van Roekel die sinds 1 augustus 2018 bij ons werkt. Heb je ook belangstelling voor werken bij MvR & Partners, stuur dan je cv en motivatie naar ons op of bel gewoon met één van onze collega's om te ervaren hoe wij werken. 

Hoe zag je werkzame leven eruit voordat je bij MvR terecht kwam?

Na mijn opleiding bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede ben ik mij verder gaan specialiseren in de richting organisational design & development aan de Radboud Universiteit. Tijdens beide studies heb ik ruim vier jaar werkervaring opgedaan binnen de zorgsector, als projectondersteuner/consultant. Tijdens deze periode kwam ik erachter dat het projectmatig werken als consultant mij op het lijf geschreven is.

Waar krijg je energie van in je werk?

Ik krijg energie van dynamische omgevingen waar ik ruimte krijg voor initiatief en waar ik kan ondernemen. Ik word getriggerd door complexe organisatie uitdagingen, verandertrajecten en digitaliseringsvraagstukken die gerelateerd zijn aan cultuur, organisatie, processen en informatie. Van nature ben ik gestructureerd, ben ik in staat om het overzicht te houden en haal ik voldoening uit het verbinden van mensen. Vanuit die gedachte beredeneerd, voel ik mij vaak prettig bij een coördinerende en begeleidende rol.

Waarom heb je voor MvR & Partners gekozen?

Aan de hand van mensgerichte verandertrajecten, leert MvR & Partners organisaties die een maatschappelijk belang dienen, digitaal samen te werken. Samen met een ambitieus team met diverse achtergronden, pakt MvR projecten op die er daadwerkelijk toe doen. Er wordt veel kennis gedeeld en er is ruimte voor eigen initiatief. Dit is voor mij een unieke en waardevolle combinatie die ik zoek bij iedere uitdaging die ik aanga.

Welke expertise heb je?

Bij verschillende gemeenten heb ik ervaring opgedaan met digitaliseringstrajecten en implementaties van zaakgericht werken. Denk bijvoorbeeld aan het trainen en opleiden van gebruikers of het optimaliseren van processen. Mijn kracht is het verbinden van mensen om organisatieveranderingen en verbeteringen gestructureerd te realiseren. Vanuit mijn expertise in de organisatiewetenschappen, vertaal ik uitdagingen snel naar concrete ontwikkelingen, zonder daarbij de menselijke factor te vergeten. Mijn bedrijfskundige achtergrond helpt mij tenslotte om snel te kunnen schakelen. Onderwerpen als digitalisering, RPA en training & opleiding vind ik hierin ontzettend interessant.

Wat probeer je achter te laten bij je opdrachten?

Tijdens projecten staat mijn mensgerichte en persoonlijke aanpak centraal. Hoewel verandertrajecten niet altijd een positieve lading meekrijgen, probeer ik mijzelf in te zetten om de positieve kant van verandermanagement te laten zien. Het effectief inzetten van humor is een middel dat ik hier veel voor gebruik. Buiten de inhoudelijke kwaliteit die ik lever, hoop ik op persoonlijk gebied altijd een optimistische, positieve en vooruitstrevende indruk achter te laten.

Hoe bewaak jij jouw balans tussen werk en privé?

Veel van mijn avonden zijn gevuld met vergaderingen en/of werk. Zolang ik hier zelf grip op kan houden en hier energie uit haal, maak ik mij geen zorgen over deze balans. Gedurende mijn studie- en werkperiode ben ik gewend geraakt aan een vrij ‘dynamische balans’ tussen werk en privé. Sterker nog, het houdt mij scherp wanneer mijn weken nogal variëren. Zo kan ik bijvoorbeeld ontzettend veel rust ervaren, wanneer ik een aantal avonden in de week wat dingen uitwerk waar ik overdag niet aan toekom. Of bijvoorbeeld een zaterdag een abstract idee uitwerken in een creatieve omgeving. De uitdaging voor mij hierin is vooral om te zorgen dat het geen vaste regelmaat wordt en dat ik mijn week dynamisch houd.