Nieuws

Op 7 oktober jl. heeft in Zwolle een online debat plaatsgevonden tussen Robert Mekking, managing partner van MvR Consulting, en Jos Lindhout, manager ICT bij de gemeente Schiedam. Op deze speelse manier werd teams gebruikt voor meer dan alleen vergaderen en bleek een goede groepsdiscussie met 80 aanwezigen ook mogelijk.

 

online debatDe aanwezigen waren mensen die allemaal werkzaam zijn in de I-kolom van de gemeente Zwolle. Matthias Ouwejan, consultant bij MvR, leidde het debat. Hij zegt “het leiden van online debatten vereist veel meer strakke regie dan in het geval van een live debat”. Er waren daarom voor dit debat strakke spelregels afgesproken. Het resultaat was een prachtige discussie tussen Robert en Jos, met als thema centralisatie of juist decentralisatie van de I-kolom in een gemeente. Na een korte introductie werd aan de hand van stellingen het standpunt van de beide heren gehoord, waarna de medewerkers van de Gemeente Zwolle iets over de stelling konden zeggen. Tijdens de uiteenzetting van de standpunten van Jos en Robert, konden de medewerkers ook stemmen op de stellingen in de chat. Er kwam een mooi debat op gang, waardoor de tijd om vloog.


Robert Mekking van MvR vindt het belangrijk om ook in deze tijd de discussie over digitale transformatie op gang te houden. Zo geeft hij inspiratiesessies over de digitale assistenten, softwarerobots, die saai en repetitief werk van mensen over kunnen nemen. Of themasessies over hoe de digital workforce, zoals we softwarerobots samen kunnen duiden, in gemeentelijk beleid terecht kan komen. MvR draagt graag bij aan een goede digitale transformatie en wil helpen om ook uw beleid toekomstbestendig te maken. Een pandemie als Corona heeft op deze ontwikkelingen geen invloed, en digitale assistenten kunnen ook nu uw organisatie naar het volgende niveau tillen.

Wilt u ook een onlinedebat organiseren en innovatie op de agenda zetten, neem dan contact op met Matthias Ouwejan? Wij helpen u graag met het organiseren, het vinden van sprekers in ons netwerk en het overbrengen van de juiste innovatieboodschap.