Events

Op 30 januari hebben we de eerste RPA-gebruikersbijeenkomst voor gemeenten georganiseerd bij de gemeente Huizen. Een mooie locatie omdat gemeente Huizen als ruim 2 jaar productie ervaring heeft met RPA en daarmee tot de koplopers in Nederland behoort. Inmiddels hebben 10 gemeenten zich al aangemeld voor dit initiatief om kennis te delen op het gebied van RPA tussen gemeenten. 

Tijdens de bijeenkomst heeft gemeente Hilversum gedeeld over de eerste softbot die enkele maanden geleden in productie is gegaan. Een mooi succes, binnen tijd (enkele weken) en budget en belangrijk die volledig volgens verwachting het werk heeft uitgevoerd. Zie voor meer informatie de demovideo

Vervolgens heeft gemeente Woerden hun visie gedeeld over opschalen. Een duidelijk verhaal met UiPath Orchestrator als technisch en organisatorisch hart. Maar ook aandacht voor het belang van training en begeleiding van eigen medewerkers.

De gemeente Huizen heeft vervolgens ervaringen gedeeld over communicatie met medewerkers, draagvlak en weerstand en hoe je met transparantie en een actief communicatiebeleid de acceptatie van RPA kan bevorderen. 

Tijdens de volgende bijeenkomst is afgesproken dat MvR & Partners een overzicht zal maken van alle bekende softbots in gemeenteland, zodat het voor gemeenten eenvoudig wordt om te kijken welke softbots er al zijn voor welke processen (en systemen). Maar ook wat de kosten zijn voor het maken deze softbot en nog belangrijker, wat deze softbot de gemeente oplevert. Het overzicht zal ter beschikking gesteld worden aan de deelnemende gemeenten. 

Werkt u ook voor een gemeente en heeft RPA uw belangstelling, dan is het mogelijk om een keer een bijeenkomst bij te wonen. Meld u aan bij Frank Mester. Op 2 april 2020 zijn wij ook aanwezig op het event Robotisering in de overheid, ook dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met RPA. 

Volgende bijeenkomst Common Bot: Gemeente Woerden
Datum: september 2020 (datum ntb).