MvR Horizon

MvR & Partners spreekt veel met haar klanten en collegabedrijven over de digitale ontwikkelingen. Dat vinden wij interessant en zorgt ervoor dat wij onze opdrachtgevers goed kunnen helpen met deze ontwikkelingen om te gaan. Eén keer per jaar bundelen wij de laatste inzichten in de 'MvR Horizon'. Een trendanalyse van de belangrijkste ontwikkelingen op gebied van technologie, wetgeving en organisatie voor de overheid. Deze presentatie wordt door de Thought Leaders van MvR gebruikt om met onze klanten te praten over deze ontwikkelingen en samen te bepalen wat de gevolgen op korte en middellange termijn zijn voor burger, ambtenaar en organisatie. De onderwerpen en specifieke aandachtspunten die tijdens deze sessies worden besproken, worden regelmatig in whitepapers uitgediept. Deze whitepapers zijn al jaren zeer populair en worden dan ook regelmatig gedownload. Voor 2018 komen de volgende onderwerpen aan bod: 
 
  • De burger als ambtenaar, waarin de ontwikkeling wordt besproken om steeds meer vraaggestuurd te werken en de klant aan het stuur te zetten als regisseur van de gewenste dienstverlening waarbij Self-service de standaard is en de ambtenaar daarbij hooguit ondersteunt.
  • Zaakgericht werken 2.0, waarin de uitgangspunten van weleer ter discussie worden gesteld, de ondergang van de midoffice en de opkomst van objectgeorienteerd registreren wordt besproken en automatische zaakafhandeling het licht ziet.
  • Smart Cities; de stad als datamachine, ingericht met optimale infrastructuur voor digitale forenzen. Met infrastructuur voorzien van talloze sensoren waardoor de effecten van het beleid direct meetbaar zijn en de feedback kan worden gebruikt om dat beleid direct te verbeteren.
  • Robotica en Kunstmatige Intelligentie; automatiseren van processen op pro-niveau. Het vervangen van saaie, herhaalbare processen door software-robots en het automatiseren van besluitvorming op basis van regels en intelligente vergelijking.
  • Geo Transformatie; de kaart als werkvoorraad, meetinstrument en communicatiemiddel. Steeds meer informatie is voorzien van locatieinformatie en kan worden geprojecteerd op kaarten. Door kaartlagen te combineren en data te gebruiken om die kaartlagen te voorzien van extra dimensies, ontstaat een visuele wereld waarin complexe verbanden op visuele wijze inzichtelijk worden.
  • Deze trends en andere inzichten delen we graag met u en we horen uiteraard ook graag uw inzichten!
     
    Indien u geïnteresseerd bent in een interactieve sessie over deze onderwerpen, neem dan contact met mij op.