Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

 

Het samenwerkingsverband Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe en Omgevingsdienst Groningen zijn zich aan het voorbereiden op de invoering van Zaakgericht Werken.

Samen met de organisaties is een opleidingsplan van drie trainingsmodules ontwikkeld. Het opleidingsplan heeft als doel bewustwording van de komende verandering. De training is op maat gemaakt. Aan de hand van concrete voorbeelden opgezet zodat men de verandering en rollen in het proces snel eigen maakt.

M
vR Consulting heeft twee trainingsmodules naar tevredenheid ontwikkeld, ‘Transparant naar de klant’ hierin gaat het om de bewustwording van het fenomeen zaakgericht werken en ‘E-learing Zaakgericht Werken' waarin het gaat om kennismaking met het nieuwe systeem en leert men er mee te werken. Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe en Omgevingsdienst Groningen heeft gevraagd om met spoed ook een derde training  te ontwikkelen en te verzorgen. De derde trainingsmodule bestaat uit een interactieve training die is ontwikkeld waarin men vijf hoofdprocessen gaat doorlopen. Daarnaast zal men zelf ervaren wat de verschillende rollen en het gebruik van de functionaliteiten zijn. Per proces is een procesplaat gemaakt, waarin met kleuren duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende rollen. De deelnemers zullen een deel van het proces met elkaar bespreken en deze stap vervolgens met een oefenzaak in het zaaksysteem doorlopen.

De medewerkers zijn zich door de trainingsmodules meer bewust van hun rol en de organisatieverandering die zaakgericht werken met zich mee brengt.