Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 402 niet laden

MvR Consulting heeft in de afgelopen jaren een drietal kostenbesparingsprojecten uitgevoerd bij verschillende bedrijfsonderdelen van de NS. Dit betreft NS Internationaal, NS Reizigers en NedTrain. Het onderzoek richt zich op om onnodige kosten voor kantoorautomatisering te onderzoeken, maar ook daadwerkelijk te verwijderen.

Voorbeelden van kostenposten zijn werkplekken, accounts, telefonie en software. Daarnaast worden eveneens medewerkers opgeleid in het beheren van het beheerssysteem van kantoorautomatisering.

Nadat het projectvoorstel en plan van aanpak definitief zijn, start het onderzoek. De uitvoering van het onderzoek wordt zo efficiënt mogelijk ingericht. Terwijl je op locatie bent om werkplekken te inventariseren, heb je daarvoor een mailing de deur uit gedaan om te achterhalen of accounts nog actief zijn.

De rol van MvR Consulting bestaat uit enerzijds een projectleider die verantwoordelijk is voor het totale project. Taken die hieronder vallen, zijn bijvoorbeeld aansturing van het project, overleggen met opdrachtgever en stuurgroep, communicatie en beheren van de planning. Daarnaast wordt de projectleider, afhankelijk van de fase van het project, ondersteund door één of meerdere projectondersteuners.  De projectondersteuners zorgen voor het versturen van mailings en het verwerken van gegevens.

MvR Consulting bespaart met deze onderzoeken 10% van de aanwezige kantoorautomatisering en zorgt ervoor dat de administratie weer op orde is.

In september 2014 is het project bij NedTrain afgerond. Theo Jassies, Manager Business IT Operations:
In de maanden mei tot september 2014 heeft adviesbureau MvR Consulting een kostenbesparingsonderzoek uitgevoerd bij NedTrain, afdeling Business IT Support. Dit onderzoek richtte zich op kantoorautomatisering, zoals werkplekken, accounts, telefonie en softwaregebruik. MvR heeft in kaart gebracht op welke onderdelen overbodige kosten werden gemaakt en deze vervolgens daadwerkelijk gerealiseerd. Daarnaast hebben wij de ontvangen adviezen ter harte genomen om vervolgstappen naar de toekomst te nemen. Eveneens hebben we MvR gevraagd om hier een bijdrage aan te leveren.
Naast een opgeschoonde database en training van diverse medewerkers, leverde het onderzoek een gerealiseerde kostenbesparing van een half miljoen euro op. Dit resultaat is mede te danken aan de prettige samenwerking met MvR. Wij zijn erg tevreden over de manier van communiceren, afspraken maken, resultaatgerichtheid en de doortastende houding van MvR.

Op basis van de totaalervaring kunnen we MvR Consulting aanraden als betrouwbare samenwerkingspartner.