Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 43 niet laden

Trainingen 'Zaakgericht Werken' worden gegeven als kennismaking met de manier van nieuwe manier van digitaal (samen)werken. De werknemers leren de denkwijze en oefenen het systeem. Daarnaast zijn de trainingen ook de uitgelezen mogelijkheid voor de medewerkers om vragen te stellen over het Zaakgericht Werken bij de gemeente.

Deze trainingen hadden in de eerste plaats het doel om bewustwording te creëren in de organisatie. Bewustwording over de nieuwe manier van werken: zoveel mogelijk digitaal. Dat digitaal werken de nodige aanpassingen en verbeteringen vereist, zal duidelijk moeten worden. Een belangrijk onderdeel is daarom dat men het systeem en de mogelijkheden ervan leert kennen.

Bij gemeente Alphen aan den Rijn hebben alle medewerkers een tweedelige training gekregen. Het eerste gedeelte van de training bestond uit de theorie over Zaakgericht Werken, met een bijbehorende bewustwordingsgame. De theorie is interactief besproken en is een goed moment om specifieke vragen te beantwoorden. De bewustwordingsgame is een fysiek spel waarin de spelers snel een aantal casussen doorlopen om een gevoel te krijgen bij hoe dat in het zaaksysteem zal gaan. Het tweede deel, de knoppentraining, was een eerste kennismaking met het zaaksysteem. Bij gemeente Alphen aan de Rijn was gekozen voor het Green Valley zaaksysteem. In deze training zien de gebruikers het systeem voor het eerst. Stapsgewijs lopen ze met elkaar de basisfunctionaliteiten van het systeem door onder begeleiding van een trainer.

Het resultaat van het project was dat (bijna) alle medewerkers de trainingen hebben gevolgd. Iedereen heeft door de trainingen kennis kunnen maken met het project, het zaaksysteem en de nieuwe manier van werken. Bijkomend effect is dat de projectgroep evaluatiepunten terugkreeg van de deelnemers. Daarmee werd verder gebouwd aan een succesvol programma Zaakgericht Werken.