Klantcases

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 402 niet laden

Voor het project Digitaal Zaakgericht Werken heeft de gemeente Kampen de diensten van MvR Consulting ingehuurd. Deze diensten bestonden uit projectleiding van het project digitaal zaakgericht werken én begeleiding van de DIV werkzaamheden.

Enerzijds de praktische voorbereiding op het zaakgericht werken en anderzijds de begeleiding van de DIV medewerkers bij hun nieuw rol in de organisatie.

MvR Consulting werkt aan de hand van een bewezen blauwdruk waarbij zaakgericht werken in een tijdsbestek van 6 maanden in de hele organisatie wordt uitgerold. Dit behelst de eerste fase van zaakgericht werken, waarbij het kanaal post op een generieke wijze organisatiebreed zaakgericht wordt afgehandeld. Hiermee wordt het fundament van zaakgericht werken gelegd.
Na deze implementatie volgt de volgende fase waarin doorontwikkeling van het zaakgericht werken plaatsvindt.

De ondersteuning en projectleiding door MvR Consulting hebben wij als bijzonder plezierig ervaren. Samen met de projectgroep is hard gewerkt aan een succesvolle realisatie en afronding van het project binnen de vooraf gestelde termijn.
De projectleider heeft in de volle breedte van het project haar steentje bijgedragen. Ook daar waar het erg inhoudelijk werd, o.a. op het gebied van functioneel beheer en DIV taken, heeft zij volop meegewerkt en meegedacht. Dit alles om met elkaar een goed resultaat te bereiken.
Daar waar de meningen uiteen liepen was er voldoende ruimte om met elkaar de discussie te voeren en vooral de Kamper situatie en cultuur niet uit het oog te verliezen.
De consultants bij het DIV-team zijn ingezet om voldoende kennis en capaciteit beschikbaar te hebben om samen met de projectgroep de kar te trekken en de DIV medewerkers en de organisatie te begeleiden en met raad en daad bij te staan.
Over de rol van de consultants zijn wij erg tevreden. Dit geldt voor de projectgroep en de medewerkers van DIV. Maar ook vanuit de organisatie ontvangen wij regelmatig positieve signalen over de manier waarop de consultants hun werk deden. Met veel kennis van zaken, maar wat veel belangrijker is met aandacht en begrip voor de mensen.

Kampen, 16 juli 2014

H.J. van Loo
directeur bedrijfsvoering en opdrachtgever project digitaal zaakgericht werken

H.J. van Hulsentop
beleidsmedewerker informatisering, intern projectleider