Whitepapers

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 46 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 58 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 402 niet laden

MvR & Partners voert veel opdrachten uit met een innovatief karakter. Daar leren wij van en die kennis delen we graag. Hieronder een opsomming van publicaties, onderzoeken en whitepapers. Geïnteresseerd? Laat uw gegevens achter en laat ons vooral weten wat u vindt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Twitter @mvrenpartners

Dat Zaakgericht Werken het fundament vormt voor de digitale dienstverlening voor Overheidsorganisaties staat niet ter discussie. Bijna iedere overheidsorganisatie heeft hiervoor een basis. Vaak zien wij echter dat de mogelijkheden van zaakgericht werken maar beperkt worden benut. De belangrijkste reden hiervoor is volgens ons dat zaakgericht werken voor professionals lang niet altijd leuk is. Hoogopgeleide medewerkers worden gedwongen om veel administratieve handelingen uit te voeren. Dit gaat in de praktijk vaak niet goed. Het zaaksysteem wordt omzeild, documenten staan op de c-schijf, registraties zijn onjuist en onvolledig.
Dit kan volgens ons nu anders met de inzet van digitale assistenten.

Lees meer...

Bij veel organisaties worden werknemers op dagelijkse basis geconfronteerd met kleine, vaak tijdrovende handmatige acties in systemen en processen. Dit kan gaan om systemen die nog niet gekoppeld zijn of informatie die vanuit een mailbox of downloadbestand moeten worden verwerkt. Dit soort processen zijn op zichzelf eenvoudig te automatiseren, maar met de groeiende druk op IT-afdelingen is daar lang niet altijd tijd voor.
Met de komst van low-code en no-code ontwikkelplatformen is het ontwikkelen van kleine, slimme bedrijfsoplossingen niet langer alleen weggelegd voor softwareontwikkelaars, maar ook mogelijk voor eindgebruikers.

Lees meer...

De wereld om u heen verandert steeds sneller en uw dienstverlening staat onder grote druk om sneller te werken, openingstijden te verruimen maar ook om kosten te sparen. Verdere digitalisering met inzet van digitale assistenten kan daarbij een keuze zijn. In de paper "het strategisch belang van RPA in uw dienstverlening" geven wij praktische voorbeelden en tips over de inzet van Robotic Process Automation (digitale assistenten) in uw dienstverlening. 

Lees meer...

Het Sociaal Domein is voor gemeenten sinds 1 januari 2015 ingrijpend veranderd door de invoering van de drie decentralisaties (3D's). De decentralisaties Wmo, Jeugd en de Participatiewet van centrale naar gemeentelijke overheid betekent een andere inrichting voor gemeenten, cliënten en aanbieders. Gemeenten hadden door de decentralisaties 25% minder te besteden. Dit leverde financiële uitdagingen op voor alle betrokkenen. Bovendien kregen de gemeenten te maken met een onbekende doelgroep, aanbieders en producten waardoor de gemeenten nieuwe taken toebedeeld hebben gekregen. Nieuwe vakkennis moest hiervoor worden opgedaan om deze nieuwe taken kwalitatief uit te kunnen voeren. Daarnaast of juist hierdoor heeft de digitalisering een grote vlucht genomen en is er binnen het Sociaal Domein veel data ontstaan. Data is een belangrijke vorm van informatie voor sturing en wordt door de digitalisering steeds dominanter. MvR & Partners kent het Sociaal Domein en weet hoe deze datastroom gekoppeld kan worden aan de financiële data en de wijze waarop deze kan worden gebruikt voor (financiële) sturing. Ofwel Datagedreven Werken binnen het Sociaal Domein. MvR & Partners legt uit hoe datagedreven gewerkt kan worden binnen het sociaal domein.

 

Overheidsorganisaties investeren veel geld in het ICT landschap, maar repeterende handelingen zijn nog steeds nodig. Denk hierbij aan het uitvoeren van dubbele handelingen om administraties binnen verschillende systemen te synchroniseren of de vele handmatige handelingen die nodig zijn om een zaak op te voeren of gegevens in meerdere systemen te controleren. Dit leidt tot frustratie en werkdruk onder de medewerkers en tot een onvolledig informatievoorziening en klantbeeld. In de whitepaper Robotic Process Automation geven wij u een beeld hoe RPA hierbij kan helpen. Ons motto is daarbij. Naast elke ambtenaar een Robot. Download gratis onze whitepaper.

Lees meer...

De overheid gaat steeds meer zelf aan de slag met data. In hun enthousiasme vergeten ze soms dat de validiteit van data van belang is bij het gebruiken ervan. Door het controleren van kwaliteit kunnen misverstanden voorkomen worden. Maar hoe doe je dat? Waar let je op? Deze whitepaper helpt je daarbij. Daarnaast geeft de checklist een handreiking voor wat te doen als de data niet zo zuiver is als gedacht. 

De vraag vanuit de markt en het aanbod dat geleverd kan worden volgt steeds sneller op elkaar. Dit vraagt van organisaties dat zij wendbaarder dienen te zijn. Om snel op deze vraag in te kunnen spelen is goede interne communicatie vereist. Op dit moment wordt e-mail veelvuldig gebruikt als interne communicatie. Is dit echter nog wel van deze tijd? In deze whitepaper wordt antwoord gegeven op deze vraag. Daarnaast is er gekeken naar mogelijke alternatieven die één of meerdere functies van de e-mail kunnen overnemen.

De samenleving verandert razendsnel. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat we steeds makkelijker, sneller en meer zelf kunnen regelen. Zo ook voor de overheid. Van overheidsinstanties verwachten we een moderne, digitale en dienstverlenende organisatie, waarbij papier verdwenen is. Dit toekomstbeeld zorgt in sommige vakgebieden voor onzekerheid, onder andere bij de Documentaire Informatie Voorziening (DIV). Is er in tijden van digitalisering nog plek voor de DIV-medewerker?

De belangrijkste bronnen voor een toename aan data zijn sensoren. Slimme dijken, lantaarnpalen, camera’s, gasdetectoren en dergelijke dataverzamelaars zullen op korte termijn de hoeveelheid bedrijfsinformatie spectaculair overstijgen. Voor het vakblad Land + Water schreef Robert Mekking speciaal voor organisaties in het fysieke domein een stappenplan over hoe om te gaan met al die data.

De afgelopen 2 jaar is de totale hoeveelheid data wereldwijd verdubbeld. Een gemiddeld huishouden creëert vandaag de dag genoeg data om 65 iPhones mee te kunnen vullen. Ook binnen gemeenten is de afgelopen jaren meer data gecreëerd dan in alle jaren ervoor en deze trend lijkt voorlopig door te zetten.  Gemeenten zullen de komende jaren gedwongen worden om na te denken wat deze ontwikkeling voor hen betekent. Het hebben van al deze data is een grote kans, maar het vraagt nogal wat van een organisatie om al deze datastromen te kunnen managen en om te zetten naar iets bruikbaars.

In deze paper leggen we uit hoe je datagestuurd werken kan inbedden in je organisatie. Maar daarom gaan we eerst terug naar wat datagestuurd werken is en waarom het überhaupt van belang is.